2015

18 november Boswijk te Vught, van 14.00 uur tot 15.00 uur
26 november Podium Boxtel, van 14.00 uur tot 16.00 uur
28 november Brede School De Wilgenbroek te Boxtel, van 13.30 tot 17.30 uur
   Wij hebben toen ons 10 jarig bestaan gevierd. Er waren twee gastoptredens .t.w.
   Koninklijk Woensels Muziekcorps en
   Jazzformatie The Swanee Bridge Jazzband.
   Zie de speciaal aan deze dag gewijde pagina.

Concert in verzorgingstehuis Eikendonk te Waalwijk
Op woensdag 22 juli hebben wij een concert verzorgd in verzorgingstehuis Eikendonk te Waalwijk. Van dit concert zijn door Marc Schoenmakers foto’s gemaakt. Deze foto’s zijn voor de leden van Buchestelle te bestellen bij Martijn van Geloof.

Concert in synagoge Wittlich
Op zondag 19 oktober hebben wij een concert verzorgd in de synagoge van onze in de Duitse Eiffel gelegen jumelagegemeente Wittlich. Zie het artikel in het Brabants Centrum voor een verslag van deze dag.

Veteranendag Boxtel
Op 27 september hebben wij de muzikale omlijsting verzorgd tijdens de: Veteranendag Boxtel, in de Rots te Boxtel.

2013

Concert Schijndel
Op 8 juni 2013 was Buchestelle in het kader van de 24 uur “Hart voor longen” van de partij op de sportvelden van Avanti te Schijndel. We speelden daar om 16.00 uur.

Concert in Jacob-Roelandslyceum

Boxtel’s Harmonie en wij zouden op zondag 20 januari samen een gratis toegankelijke concertavond verzorgen in de aula van het Jacob-Roelandslyceum. Het concert is helaas vanwege het slechte weer afgelast.

2012

Lunchconcert met Dukerskoor

Op 28 oktober hebben wij van 12.00 tot 14.00 uur samen met het Duckerskoor in de Rots een lunchconcert verzorgd. U kunt daarvan hier de foto’s en films bekijken. Zie ook ons fotoarchief.

Veteranendag Boxtel 2012

Inmiddels voor de vierde keer op rij heeft Stichting Veteranen Boxtel, in nauwe samenwerking met de Gemeente Boxtel, de Boxtelse Veteranendag georganiseerd. De Boxtelse Veteranendag is gehouden in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat te Boxtel-Oost. Seniorenorkest Buchestelle heeft de bijeenkomst met muziek opgeluisterd. Een fotoimpressie.
Floriade VenloSenioren Harmonie Buchestelle benut unieke kans

Senioren harmonie Buchestelle heeft, als enige harmonie van buiten Limburg, een plaats weten te bemachtigen tussen 180 harmonieen en fanfares uit die provincie, om een Floriade Goodby Anjer Concert te verzorgen.

Ruim en jaar geleden ontdekte een van de leden van Buchestelle deze unieke mogelijkheid. De eerste contacten werden al snel gelegd en dit heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat Buchestelle op 20 april a.s. op de Wereld Tuinbouw Expo 2012 een twee uur durend concert mag verzorgen.

Op 5 april j.l. werd deze Expo door Hare Majesteit Koningin Beatrix officieel geopend. De Floriade is slechts eenmaal in de tien jaar in Nederlanden vindt na eerdere edities in Rotterdam, Amsterdam, Zoetermeer en Haarlemmermeer nu voor de zesde keer in Venlo plaats.

Het thema van de Floriade 2012 is: Be part in the theater of nature, get closer to the quality of life. Het is dit jaar het grootste evenement van Nederland en vindt plaats van 5 april tot en met 7 oktober. Op de Floriade beleef je in het 66 hectare grote natuurpark, elke dag een verrassend programma van muziek, dans en theater. Een uitgebreid overzicht hiervan is te vinden op www.floriade.nl. De voorbereidingen van dit evenement vergde reeds enige jaren. Naast de Brabantse inbreng van bedrijven en organisaties gedurende de expo, mag natuurlijk Brabantse muziek niet ontbreken. Daarvoor gaat Buchestelle op 20 april van 16.00 - 18.00 zorgen.

De muzikanten startten reeds in het najaar van 2011 onder bezielende leiding van hun dirigent Jan Buil met de voorbereiding voor dit unieke optreden. Deze wekelijkse repetities van Buchestelle vinden vrijdags van 10.15 - 12.15 uur plaats bij MIK in het Ursulacomplex aan de Baroniestraat. Het orkest heeft op een aantal cruciale plaatsen een smalle basis en derhalve behoefte aan uitbreiding. Bij de klarinetten, fluiten en trombones is versterking van harte welkom. Muzikanten vanaf 55 jaar die geinteresseerd zijn in het samen muziek maken in een ontspannen sfeer zijn tijdens de repetities van harte welkom voor een kennismaking.  

Helaas kan een aantal vaste muzikanten van Buchestelle door ziekte niet aan dit concert op de Floriade deelnemen. Om toch goed voor de dag te komen op de Floriade heeft het orkest zich voor dit concert op een aantal plekken weten te versterken met muzikanten uit Schijndel.

Buchestelle gaat er op 20 april een geweldige dag van maken. Ze zullen met hun muziek onderdeel zijn van het theater van de natuur en op die manier dichter bij de kwaliteit van leven komen. Met een bus vertrekken de muzikanten vergezeld van partners en fans reeds `s morgens vroeg naar Venlo. Eerst zal er een bezoek aan het park worden gebracht, waarna vanaf 16.00 uur het Floriade Goodby Anjer Concert wordt verzorgd.

Naschrift:

De dag is in alle opzichten voortreffelijk verlopen. Een paar foto`s kunt u bekijken door hier te klikken.2011

Veteranendag Boxtel 2011

Op 24 september hebben wij in het gemeenschapshuis `De Rots` van 09.00 tot 11.00 uur gezorgd voor een muzikale omlijsting van de te Boxtel gehouden veteranendag. Een fotoimpressie.

Senioren manifestatie - 17 september 2011

Tijdens de op 17 september te Boxtel gehouden senioren manifestatie hebben wij een kort concert verzorgd. Het desbetreffende fotoalbum geeft een impressie van deze uitvoering.

Artikel Brabants Dagblad - 30 juli 2011

In het Brabants Dagblad van 30 juli 2011 zijn twee artikelen over onze harmonie geplaatst. Onze voorzitter, de dirigent en het oudste lid geven weer hoe zij Buchestelle ervaren. U kunt deze artikelen lezen door hier te klikken.

Keiendag in Wasch- en Strijkmuseum

Tot nu toe zijn ruim twintig mensen in Boxtel benoemd tot `Kei van een Boxtelaar`. Op zaterdag 28 mei waren deze `Keien` door Jan Ketelaars en Bernard Vekemans voor een genoeglijk samenzijn uitgenodigd in het Wasch- en Strijkmuseum te Boxtel. Samen met hun partners werden zijn door Jan van Beers rondgeleid door het museum. Aan het eind van de middag hebben wij voor hen een sfeervol tuinconcert verzorgd.

Simeonshof

Op dinsdag 19 april 2011 hebben wij in Simenonshof `s middags een concert verzorgd. Aanvang van het concert was 14.30 uur.