Wie zijn wij

In 2004 vermeldde de lokale televisie te Boxtel een advertentie waarin stond: “Boxtelse Harmonie zoekt beginnende en gevorderde blazers”. Navraag leerde dat de advertentie niet op senioren was gericht en dat er geen gelegenheid was om overdag te oefenen.  Dat was vreemd, er waren immers genoeg oudere (ex-)muzikanten die nog tijd aan muziek willen besteden. Een aantal senioren nam de handschoen op en plaatste medio 2005 een oproep in het weekblad ‘Brabants Centrum’.  Er reageerden ruim 20 personen op die oproep. Op 26 november 2005 kwam de groep voor het eerst bijeen in de toenmalige Muziekschool onderdeel van Centrum voor de Kunsten "Toonhuis" in het Ursulagebouw aan de Baroniestraat. De bezetting was heel redelijk en o.l.v. dirigent dhr. Jan Buil, die verbonden was aan de Muziekschool werden de eerste muzikale stappen gezet. Op 28 november 2005 werd het seniorenorkest Buchestelle officieel als Vereniging Senioren Harmonie Boxtel ingeschreven bij de notaris en de Kamer van Koophandel.

Tot aan het faillissement van de Muziekschool in 2015 waren we gehuisvest in dit Centrum voor de Kunsten. Daarna werd onze repetitie locatie tijdelijk gemeenschapshuis De Walnoot en bij de oplevering van het Muziekhuis van Boxtels Harmonie in 2016 namen we daar onze intrek.

Met het vertrek uit Toonhuis namen we op zijn eigen verzoek afscheid van onze dirigent dhr. Jan Buil. Het dirigeerstokje, de baton, werd vanaf dart moment over genomen door dhr. Peter Spierings. Hij is tot heden onze dirigent.      

Het orkest heeft in de loop der jaren veel nieuwe muzikanten mogen verwelkomen en inmiddels zijn we uitgegroeid tot een orkest van 40 muzikanten Er wordt in een ontspannen sfeer leuke muziek gemaakt. Het repertoire wordt door onze muziekcommissie actueel gehouden en regelmatig verdwijnen nummers van het repertoire en worden er nieuwe nummers voor in de plaats gekozen. Een actueel overzicht vindt u verderop op de desbetreffende pagina.

Regelmatig treden we sinds het voorjaar van 2006 ook naar buiten op. Enkele hoogtepunten waren onze optredens op de Floriade te Venlo, in de synagoge van de Boxtelse partnerstad Wittlich in Duitsland, in de Springprocessie te Echternach, op de Seniorenexpo te Veldhoven en vele anderen. 

De bezetting van ons orkest treft u aan op de desbetreffende pagina. Uit dat overzicht en uit de tekst op de vacature-pagina kunt u afleiden welke instrumenten zijn vertegenwoordigd. Dat neemt niet weg dat u bij interesse altijd contact met een van de bestuursleden kunt opnemen. Overigens bent u in dat geval ook altijd welkom bij een van de 48 jaarlijkse repetitie op vrijdagochtend van 10.00 - 12.00 u. in het Muziekhuis te Boxtel. Op de contactpagina zijn de juiste locatie gegevens opgenomen. Wij repeteren alle vrijdagen van het jaar met uitzondering van de eerste 4 weken van de zomervakantie van de scholen en indien een officiële feestdag zoals Kerst, Nieuwjaar of Koningsdag op een vrijdag valt.